Az ENSZ Biztonsági Tanácsa egyhangúlag, a legszilárdabb hangon elítélte az izraeli Tel-Avivban szerdán elkövetett terrorista merényletet, amelynek négy halálos, és több sebesült áldozata volt.

A helyi idő szerint csütörtök este kiadott közleményben a testület mind a 15 tagja részvétét fejezte ki az áldozatok családtagjai iránt, és követelte, hogy a terrorcselekmény palesztin felelőseit állítsák bíróság elé.

Rendőrök helyszínelnek a Max Brenner étteremnél Tel-Aviv Szaróna szórakozónegyedében, ahol két palesztin fegyveres tüzet nyitott az ott vacsorázókra, négy ember megölt és legalább ötöt megsebesített. A két támadót elfogták, az egyikük megsebesült.Forrás: MTI/EPA/Johanna Geron

A BT hangsúlyozta, hogy

mindenféle terrorcselekmény bűncselekmény, és semmivel sem igazolható".

Izrael ENSZ-nagykövete felhívta a figyelmet arra, hogy ez volt a világszervezet részéről az első elítélő nyilatkozat azóta, hogy Izraelben hónapok óta elkezdődött a támadások újabb hulláma. Kérte az összes tagállamot, hogy forduljon szembe a palesztin uszítással, amely - mint mondta - "közvetlenül a terrorizmushoz vezet".