3,4 millió dollárért ebédelhet Warren Buffett-tal

Fortune's Most Powerful Women Summit - Day 2 GettyImageRank2 HORIZONTAL Talking USA Washington DC Photography Arts Culture and Entertainment Warren Buffett Mandarin Oriental 2015 Fortune Day 2 PersonalityInQueue FeedRouted_Australasia FeedRouted_Asia Feed
WASHINGTON, DC - OCTOBER 13: Warren Buffett speaks onstage during Fortune's Most Powerful Women Summit - Day 2 at the Mandarin Oriental Hotel on October 13, 2015 in Washington, DC. Paul Morigi/Getty Images for Fortune/Time Inc/AFP
Vágólapra másolva!
3 456 789 dollárt fizetett valaki az egy hétig tartó eBay-aukción, hogy kettesben ebédelhessen Warren Buffett-tal. Az amerikai milliárdos jótékony célokra fordítja az összeget.
Vágólapra másolva!

A licitáló, aki nem fedte fel a kilétét, pontosan ugyanannyit fizetett, mint egy másik érdeklődő 2012-ben, így ketten tartják az internetes árverőoldalon magánszemély által adományra fizetett összeg rekordját – számolt be az AP.

Warren Buffett ezzel az ebéddel is őrzi első felesége emlékét Forrás: AFP/Paul Morigi

Az összeget a jótékonykodásáról híres Buffett egy San Franciscó-i hajléktalanokat segítő alapítványnak utalja át. Az üzletember már több mint húszmillió dollárt gyűjtött a Glide Foundation számára, a legutóbbi nyolc győztes mind kétmillió dollárnál többet fizetett azért, hogy vele étkezhessen.

Buffett egyébként úgy került kapcsolatba az alapítvánnyal, hogy 2004-ben elhunyt első felesége, Suzie önkéntesként ott dolgozott.

Az aukció győztesei általában egy New York-i étteremben ebédelnek együtt Buffett-tal; az intézmény évente legalább tízezer dollárt adományoz az alapítványnak azért, hogy vendégül láthassa az üzletembert és a licit győztesét. Kivéve, ha – mint most – a győztes meg akarja őrizni az inkognitóját.