Erősödik a migrációs nyomás Németország határainál

Horizontal
Migrants walk to a first registration point of the German federal police after they crossed the Austrian-German border in the small Bavarian village of Simbach, southern Germany, on November 2, 2015. AFP PHTO / CHRISTOF STACHE / AFP / CHRISTOF STACHE
Vágólapra másolva!
A balkáni útvonal lezárása óta egyre erősödik Lengyelország és Svájc irányából az illegális migráció Németország határain. Német lapok olyen belső rendőrségi jelentéseket idéznek, melyek szerint nincs elég ember a folyamat feltartóztatására.
Vágólapra másolva!

Erősödik a Németországba irányuló illegális migráció Lengyelország és Svájc felől - írta a Welt am Sonntag című német lap. A határőrizetért felelős szövetségi rendőrség egy belső jelentése szerint

a német-lengyel határon erősödik a migrációs nyomás a balkáni útvonal lezárása óta, és nincs elég ember a folyamat feltartóztatására.

Főleg orosz állampolgárságú, csecsen személyek érkeznek.

Menekültek gyalogolnak az orsztrák-német határnál 2015 novemberében Forrás: AFP/Christof Stache

A Welt am Sonntag szerint senki sem tudja, hogy mennyien lépnek be illegálisan Németországba Lengyelország felől. Az egyik forrás azt mondta, hogy akár ezren is lehetnek naponta, de a lap szerint ez bizonyára túlzás. Májusban 116 illegális határátlépést regisztráltak, de ez nem irányadó adat, mert alig van ellenőrzés.

Svájc felől jönnek az afrikaiak

Az utóbbi hetekben Svájc felől is erősödik az illegális migráció, ami elsősorban az osztrák-olasz határon fekvő Brenner-hágó megerősített ellenőrzésével hozható összefüggésbe.

Június első hetében háromszor annyi illegális határátlépést regisztráltak, mint április végén,

az érkezők főleg afrikaiak - írta a Welt am Sonntag számadatok ismertetése nélkül.