Egymilliárd forintot fizet valaki, hogy a világ harmadik leggazdagabb emberével ebédeljen

Warren Buffett
WASHINGTON, DC - OCTOBER 15: Warren Buffett performs onstage at FORTUNE Most Powerful Women Summit on October 15, 2013 in Washington, DC. Paul Morigi/Getty Images for FORTUNE/AFP
Vágólapra másolva!
Egy névtelenséget kérő licitáló 3 456 789 dollárt (960 millió forintot) ajánlott fel egy jótékony célú árverésen azért, hogy a világ harmadik leggazdagabb emberével, Warren Buffett filantróp amerikai befektetővel ebédelhessen.
Vágólapra másolva!

A világ egyik leginkább csodált befektetőjének számító Buffett eddig 17 alkalommal árverezte el "önmagát", és összesen 23,6 millió dollárt gyűjtött az Egyesült Metodista Egyházhoz kötődő, évi 17 millió dollárból gazdálkodó jótékonysági szervezet számára.

Warren Buffett itt éppen zenél egy rendezvényen a színpadon Forrás: AFP/Paul Morigi

A Warren Buffett első felesége, Susan által kezdeményezett és annak 2004-es halála után is folytatódó aukciók győztese hét társával együtt fogyaszthat el egy ebédet a filantróp tőkebefektetővel a New York-i Smith & Wollensky steakvendéglőben.

A résztvevők bármiről beszélgethetnek a pénzemberrel, kivéve azt, hogy mi lesz a következő befektetése.

2012-ben pontosan ugyanekkora összeget fizetett egy tehetős licitáló, 2013-ban azonban csupán egymillió dollárt ért meg valakinek, hogy Buffett társaságában fogyaszthat el egy ebédet egy luxusétteremben, a rákövetkező két évben pedig valamivel több mint kétmillió dollárt fizetett ezért a lehetőségért egy szingapúri, illetve egy kínai licitáló.