Nemzetközi mozgósítást kér az ENSZ a Boko Haram ellen

Horizontal A loaded truck wait to carry people fleeing from Boko Haram Islamists at Mairi village outskirts of Maiduguri capital of northeast Borno State, on February 6, 2016.
Suspected Boko Haram Islamists have killed four people following raids on villa
Milliók hagyták el otthonaikat
Vágólapra másolva!
Az erőforrások nemzetközi mozgósítását kéri az ENSZ a Boko Haram elleni harcban a világ országaitól, mert a nyugat-afrikai terrorszervezet támadásai miatt már humanitárius válság bontakozott ki a térségben.
Vágólapra másolva!

75 millió dollárt szántunk Nigerben a segélyezésre, ennek a negyede áll csak a rendelkezésünkre, ezért fontos a nemzetközi mozgósítás - mondta Niameyben Fodé Ndiaye, a világszervezet nigeri koordinátora.

A szélsőséges iszlamista terrorszervezet 26 katonát ölt meg a héten a csádi határ közelében. Az övezetből 50 ezer ember van menekülőben egy olyan vidékre, ahol már amúgy is számos menekülttábor van - mondta Ndiaye, aki helyszíni szemléről tért vissza.

Folyamatosan özönlenek a menekültek Forrás: AFP/Stringer

Hasonló válsághelyzetről számolt be egy nappal korábban Genfben az ENSZ kameruni koordinátora is.

A Boko Haram szombaton Nigériában is támadást intézett egy elszigetelt falu ellen Borno szövetségi államban. Négy nőt kihurcoltak a házából, és mindegyiküknek a helyszínen elvágták a torkát.

Egy faluőr szerint szándékosan őket keresték, mert a férjük nem volt hajlandó csatlakozni a terroristákhoz, illetve arra gyanakodtak, hogy a férfiak jelentenek a hatóságoknak.