Robbanás a sanghaji reptéren: szándékos támadás volt

sanghai, repülőtér, robbanás
Sanghaj, 2016. június 12. Feltételezett robbanószerkezetet vizsgál egy specialista kínai katonai rendőrök jelenlétében a sanghaji Putung Nemzetközi Repülőtér 2-es számú terminálján 2016. június 12-én, miután egy férfi egyelőre tisztázatlan okból sörösüvegbe rejtett, házi készítésű robbanószerkezetet dobott az egyik fogadópultra, majd megpróbálta elvágni a saját torkát. A robbanásban négy ember megsérült, a támadót súlyos sérülésekkel kórházba szállították. (MTI/EPA/FeatureChina)
Vágólapra másolva!
Többen megsérültek, amikor robbanás történt a sanghaji nemzetközi reptéren. Az első hírek szerint egy csomagban petárdák robbanhattak fel, de utóbb kiderült, hogy egy házi készítésű robbanóanyag volt.
Vágólapra másolva!

Négy ember megsérült, amikor a sanghaji Putung Nemzetközi Repülőtéren robbanás történt. Az első hírek szerint egy petárdákat tartalmazó csomag robbant fel, ám később kiderült, hogy egy férfi egy házi készítésű robbanószerkezetet húzott elő, majd hajított az egyik fogadópult felé.

Feltételezett robbanószerkezetet vizsgál egy specialista a sanghaji Putung repülőtéren Forrás: MTI/EPA/FeatureChina/

A férfi - akinek indítéka egyelőre nem tisztázott - ez után

egy kést húzott elő, és megpróbálta elvágni a saját torkát, de túlélte, súlyos sérülésekkel kórházba szállították.

A sérülteket kórházba szállították, közülük volt, akit infúzióval, guruló hordágyon toltak el a helyszínről. A reptér csarnokában szürke füst szállt fel,

a területet gyakorlóruhás katonák lepték el, és rendőrök biztosították.

A repülőtér forgalmában, a légi közlekedésben a baleset nem okozott fennakadást - közölték a helyi illetékesek.

A helyi Hszinming Esti Hírlap első online beszámolójában szereplő megfogalmazás szerint "házi készítésű" robbanószerek robbantak. A putungi Kína második legforgalmasabb repülőtere, tavaly körülbelül 60 millió utas fordult meg rajta.