Ringo Starr: Orlando után még fontosabb a béke és a szeretet

2016.06.14. 12:26

A 76. születésnapjára készülő Ringo Starr, a Beatles együttes egykori dobosa szerint az orlandói mészárlás után még fontosabb a békét és szeretetet hirdető üzenete.

Starr az AP hírügynökségnek adott interjúban beszélt arról, hogy mélyen megrázta az orlandói tragédia, és nem érti, miért kellett 49 embernek meghalnia és több mint 50-nek megsebesülnie. "Nem értem, mi vezet valakit ahhoz a gondolathoz, hogy egy csomó ártatlan embert megsebesítsen vagy megöljön. A háborúkat sem pártolom, de azoknál az ember legalább érti, hogy van két oldal, amely egymás ellen fordul. Ez viszont annyira kiszámíthatatlan" - utalt a sztár az orlandói melegbár vendégei elleni támadásra.

Ringo StarrForrás: AFP/2015 Getty Images/Noam Galai

A zenész szerint ezért olyan fontos a békéről és szeretetről szóló üzenete. Július 7-én délben, a 76. születésnapján arra kér mindenkit, hogy kívánjon békét és szeretetet. 2008 óta minden évben megtartja ezt a rendezvényt, New Yorkban, Chicagóban, Los Angelesben, Nashville-ben és a németországi Hamburgban is ünnepelt már. Az ötlet onnan származik, hogy egyszer valaki megkérdezte tőle, mit szeretne születésnapjára. Idén ismét azt kéri rajongóitól születésnapi ajándékként: bárhol is legyenek, délben álljanak meg egy pillanatra és tisztelegjenek a béke és a szeretet eszméje előtt.

Ringo Starr jelenleg éppen egy amerikai turnén játszik, amelynek utolsó állomása július 2-án lesz Los Angelesben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK