Tiszta vizet ígért minden pohárba az új perui elnök

vote Horizontal Presidential candidate for the "Peruanos por el Kambio" party Pedro Pablo Kuczynski celebrates the preliminary results from the runoff elections, on June 5, 2016 in Lima.
Peruvians voted Sunday in a close-fought runoff election that will d
Pedro Pablo Kuczynski tiszta vizet szeretne mindenhova
Vágólapra másolva!
Pedro Pablo Kuczynski megválasztott perui elnök bejelentette: leendő kormánya 15 milliárd dollárnak megfelelő összeget fog költeni arra, hogy az országban mindenütt legyen tiszta ivóvíz, bár lehet, hogy ez a cél majd csak ötéves mandátuma lejárta után valósul meg.
Vágólapra másolva!

A június 5-én megválasztott és július elején hivatalba lépő elnök hétfői sajtóértekezletén beszélt erről. Kijelentette: az említett összeg előteremtése nem probléma, a terv megvalósítása azonban nagy feladat.

Pedro Pablo Kuczynski tiszta vizet szeretne mindenhova Forrás: AFP/Martin Bernetti

A perui lakosok 14 százaléka - köztük a főváros szegénynegyedeiben élő körülbelül 700 ezer ember - csak nagy nehézségek árán jut ma tiszta ivóvízhez. Kuczynskinak, választási kampányában, az egyik legfontosabb ígérete volt az ivóvízhelyzet javítása.

A megválasztott elnök beszélt arról is, hogy két héten belül - néhány nappal azelőtt, hogy átveszi a hivatalt Ollanta Humalától - befejezi kormánya összeállítását.

Az országos választási bizottság pénteken bejelentette, hogy a jelek szerint Kuczynski győzött a választás második fordulójában, de addig nem hirdetik ki hivatalosan az eredményt, amíg ki nem vizsgálják a panaszokat.