Trump kitiltotta kampányrendezvényeiről a Washington Postot

Vágólapra másolva!
Az orlandói lövöldözés kapcsán elhangzott megjegyzéseinek "hihetetlenül pontatlan" tudósítására hivatkozva Donald Trump várható republikánus elnökjelölt megvonta a The Washington Posttól az engedélyt, amellyel az amerikai napilap újságírói részt vehetnek a milliárdos által folytatott elnökválasztási kampány eseményein és sajtótájékoztatóin.
Vágólapra másolva!

Trump a közösségi hálón tudatta ezzel kapcsolatos döntését hétfőn. Kampánycsapata az ezt követően kiadott közleményben úgy fogalmazott,

A dokumentum szerint a The Washington Post megtévesztően ír a milliárdosról. Donald Trump "nem bánja, ha a sztori rossz, de legyen őszinte" - fogalmazott az írás.

A milliárdos a The Washington Post azon írására reagált az engedély visszavonásával, amely előző nap "Donald Trump azt sugalmazza, Obama elnöknek köze volt az orlandói lövöldözéshez" címmel jelent meg. Az amerikai lap Trump a republikánus érzelmű Fox News hírtelevíziónak adott interjúját helyezte a cikk középpontjába, amelyben a várható elnökjelölt úgy fogalmazott, Barack Obama amerikai elnök nem érti az iszlamista terrorizmust vagy

A milliárdos a Fox News műsorában azt is megjegyezte: "olyan ember vezet minket, aki vagy nem kemény vagy nem okos vagy valami egész más jár a fejében".

Marty Baron, a The Washington Post főszerkesztője hétfőn kiadott közleményében úgy fogalmazott, Trump döntése nem más, mint a szabad és független sajtó szerepének elutasítása. Hozzátette, a lap továbbra is folytatja a milliárdosról szóló tudósítást.

Robert Mahoney, egy újságírókat védő bizottság igazgatóhelyettese arra buzdította Trumpot, hogy mérlegelje döntését, mivel "ürügyet szolgáltat az autoriter vezetőknek, hogy még keményebben lépjenek fel a független újságírók ellen".