Ausztria Júdásának nevezik, és halállal fenyegetik az osztrák kancellárt

2016.06.15. 15:55

Megerősített rendőri védelmet biztosítanak az osztrák kancellárnak - közölte a Kronen Zeitung. A kancellár a Facebookon kapott halálos fenyegetést. 

Christian Kern kancellár korábban az Österreich című osztrák napilapnak azt mondta, egyetért azzal a véleménnyel,  hogy Ausztriát a nemzetközi politika porondján szélsőjobboldali és banánköztársaságnak tartják. Heinz-Christan Strache az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) vezetője korábban a közösségi oldalon erről úgy nyilatkozott, hogy a kancellár kijelentésével az osztrákok nagy részét megbántotta.     

Ezzel a bejegyzésével  a pártelnök lavinát indított el, többen a kancellárt szidalmazták, Ausztria Júdásának nevezték és életveszélyes fenyegetések is érkeztek a címére - olvasható a Kronen Zeitungban. 

Christian Kern osztrák kancellár egyetértett az Ausztriát kemény kritikával illető véleménnyelForrás: AFP/Hans Klaus Techt

 A kancellári hivatal jelentette a hatóságoknak az érintett bejegyzéseket, amelyeket az FPÖ elnöke azóta eltávolíttatott. Strache azt  hangoztatta,  hogy a közösségi oldalán nincs helye a szidalmazásoknak, a fenyegetéseknek és az erőszakra való felhívásoknak. 

A lap beszámolója szerint az alkotmányvédelem és az ügyészség már nyomozást kezdett ismeretlen tettes ellen, és a belügyi tárca megerősítette a kancellár személyi védelmét.