Orlandói aligátortámadás: megtalálták a gyerek holttestét

2016.06.15. 18:23

Megtalálták a hatóságok annak kétéves kisfiúnak a holttestét, akit az orlandói Disneyworld egyik mesterséges tava mellől ragadt el egy aligátor. Korábban az állatot már kifgoták.

Megtalálták helyi idő szerint szerdán annak a kétéves kisfiúnak a holttestét, akit korábban az orlandói Disneyworld egyik mesterséges tavának partjáról ragadott el egy aligátor.

A nebraskai kisfiú családja Disneyworldben vakációzott, és a gyermek kedden, helyi idő szerint este kilenc óra után játszadozott az egyik mesterséges lagúna partján, amikor a vízből előmászó aligátor elragadta. Az édesapja megpróbálta megmenteni a kisfiút, őt a hüllő több helyen meg is sebesítette, ám az aligátor végül a gyermekkel az állkapcsában eltűnt.

Tábla is volt

Szerdán délután még mindig több mint ötven rendőr kereste a kisfiút, a mentakcióhoz két helikopter és búvárok csapata is csatlakozott.

Tűt keresünk a szénakazalban - nyilatkozta a The Orlando Sentinel című lapnak Jeff Williamson, a megyei seriff hivatalának szóvivője. A kisfiú egyébként olyan helyen játszott, ahol "úszni tilos" -tábla és aligátorveszélyre figyelmeztető felirat volt.

Nem élhette túl

Az állatot ugyan megtalálták, fel is darabolták, de a kisfiú nyomaira nem bukkantak. Szerda délelőttig még négy további aligátort emeltek ki, valamennyit elaltatták, feldarabolták, de semmi nyomát nem találták bennük emberi testrészeknek.

A helyi seriff és vadvédelmi szakemberek a kutatás során tartott rövid tájékoztatóik alkalmával egyaránt arra hívták fel a figyelmet: képtelenség, hogy egy ilyen támadást egy kisgyermek - de felnőtt is - túléljen.

A központ minden segítséget megad

A gyermek holttestét csaknem huszonnégy órás keresés után, sértetlen állapotban találták meg.A nebraskai Elkhornból érkezett szülőket a seriff egy katolikus pap társaságában kereste fel, hogy tudassa velük a szomorú hírt.

A Disneyworld szórakoztató-központ igazgatója, George Kalogridis - amellett, hogy részvétét nyilvánította - bejelentette, hogy minden további segítséget megadnak a családnak.