Tombol a vihar: fák és falak dőltek emberekre Lengyelországban

Villámlik Poznan felett
(MTI/EPA/Lukasz Ogrodowczyk)

http://www.origo.hu/nagyvilag/20150708-heves-vihar-vonult-vegig-lengyelorszagon-halaleset-aramkimaradas.html
Villámlik Poznan felett (MTI/EPA/Lukasz Ogrodowczyk) http://www.origo.hu/nagyvilag/20150708-heves-vihar-vonult-vegig-lengyelorszagon-halaleset-aramkimaradas.html
Vágólapra másolva!
Négy ember meghalt, többen megsérültek a Lengyelországban péntek hajnal óta tomboló viharban, mintegy 90 ezer háztartás áram nélkül maradt, a letört faágak eltorlaszoltak több országutat.
Vágólapra másolva!

Az ország egészét sújtó ítéletidő miatt a tűzoltók háromezer alkalommal avatkoztak be. A viharos szél fákat döntött ki, megrongálta a házakat, az áramvezetékeket - számolt be az Onet.pl lengyel hírportál.

A közép-lengyelországi Lódz környékén fa dőlt egy személygépkocsira, a benne ülő vezető belehalt sérüléseibe, utastársait kórházban ápolják. Az északkelet-lengyelországi Elblagban egy asszony a Babica folyóba fulladt, miután a hirtelen megáradt víz magával sodorta a kishidat, amelyen éppen átkelt. A kelet-lengyelországi mazóviai vajdaságban a szél által megrongált raktár fala agyonnyomott egy férfit. Hasonló eset történt az észak-lengyelországi varmia-mazúriai vajdaságban is.

A délkelet-lengyelországi Nowe Bystre községben egy letört faág egy háromgyerekes asszonyra zuhant. A nő és kétéves lánya súlyosan megsérült, a két másik gyerek könnyebb sérüléseket szenvedett.

Varsóban a délutáni vihar fákat döntött le, ennek következtében autók rongálódtak meg, akadozik a villamosközlekedés is.

A Magas-Tátrában 150 kilométer/órás széllökések voltak.

A vihar a tengermelléken is tombol. Emiatt késett annak a gázszállító hajónak a befutása is, amely katari cseppfolyós földgázt (LNG) szállított a Swinoujscie gázkikötőbe. A gázterminált ezzel az első - nem tesztjellegű, hanem a hálózatba való továbbításra szánt – szállítmánnyal péntek délután végül teljes üzembe helyezték.