Százhárom évet kapott egy embercsempész

Leszbosz, menekült, Görögország
LESBOS, GREECE - APRIL 10: Refugees talk with each other at a refugee camp founded by volunteers, in Lesbos Island, Greece on April 10, 2016. The EU-Turkey deal was agreed recently, after more than a million refugees reached the EU. It is designed to break human-smuggling gangs who have been trafficking refugees across the Aegean Sea, resulting in hundreds of deaths. Ayhan Mehmet / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Görögországban 103 év elzárásra ítéltek egy embercsempészt, aki több alkalommal is átsegített az országba illegális bevándorlókat. Gyerekeket is szállított, dokumentumokat is hamisított, ha kellett hajótörést idézett elő.
Vágólapra másolva!

Letartóztatásakor 47 embert, köztük 14 gyereket fedeztek fel annak a görög férfinek a hajóján, akit most 103 év börtönre ítélt a Dodekániszosz-szigetek fellebbviteli bírósága. A 63 éves férfit még 2015 júniusában fogták el.

Hajóját csak lövésekkel sikerült megállítania a parti őrségnek.

A férfi előzőleg már partra tette a migránsok egy másik csoportját Tílosz görög szigeten.

A görög sajtó információi szerint a férfi ellen korábban is eljárást folytattak emberkereskedelem miatt, és köze volt dokumentumok hamisításához és

egy szándékos hajótörési ügyhöz.

Az ERT görög közszolgálati televízió kommentárja szerint a férfit azért ítélték gyakorlatilag életfogytiglanra, hogy elriasszák a szigeteken működő többi embercsempészt. Az égei-tengeri szigetekre 2015-ben több mint 800 ezer migráns érkezett.