Merényletet terveztek Trump ellen

2016.06.21. 04:30

A szombati vegasi gyűlésen végzett volna a republikánusok várható elnökjelöltjével a 19 éves brit férfi, aki egy éve a gyilkosságra készült.

Az NBC amerikai televízió és több más hírforrás az amerikai titkosszolgálatra hivatkozva arról számolt be, hogy a 19 éves Michael Steven Sandford ellen hétfőn emeltek vádat egy nevadai szövetségi bíróságon. 

Sandfordot a szombati nagygyűlésen tartóztatták le, miután meg akarta szerezni egy rendőr fegyverét, hogy - saját bevallása szerint - agyonlője Trumpot. 

Nem először próbálták megölni Trumpot a választási kampánybanForrás: AFP/2016 Getty Images/Joe Raedle

Azzal szólította meg a rendőrt, hogy autogramot szeretne kérni a republikánusok várható elnökjelöltjétől. Amikor a rendőr feléje fordult, megragadta és megpróbálta elvenni tőle a szolgálati fegyverét. Azonnal elfogták. Kiderült, hogy brit jogosítványa van, és másfél éve él az Egyesült Államokban, a New Jersey-ben lévő Hobokenben.

Óvadék ellenében sem 

A hatóságok elutasították, hogy óvadék fejében szabadlábra helyezzék a férfit, mert Sandfordot veszélyesnek tartják, és fennáll a lehetősége, hogy megpróbálna megszökni. A brit férfi előzetes meghallgatását július 5-én tartják. Ha bűnösnek találják magánterületen elkövetett erőszakos cselekmény vádjában, akár tíz év börtönbüntetésre és 250 ezer dolláros bírság megfizetésére ítélhetik.

Nem ez az első alkalom, hogy a választási kampányban Donald Trump életére törnek. Idén márciusban az ohiói Daytonában akarta megkéselni valaki a milliárdos üzletembert. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK