Utálod a munkád? Dolgozz a Marson!

NASA's retro space-age art
Vágólapra másolva!
Mars-kutató, gazdálkodó, műszerész, felügyelő és tanár is kell majd a Marsra. Az űrmunkát hirdeti a NASA retro plakátsorozata. 
Vágólapra másolva!
Szükségünk van rád - hirdeti a NASA plakátja. - A képre kattintva galéria nyílik! Forrás: NASA

Az Amerikai Űrkutatási Hivatal plakátjait először 2009-ben a Kennedy Űrközpont kiállításán lehetett látni. A színes lenyomatokon olyan munkákat hirdettek meg, amelyekre a 2015-ben bemutatott Journey to Mars elnevezésű letelepedési tervben elképzeltek szerint szükség lesz a vörös bolygón.

Többek között tanárokat, gazdálkodókat, felfedezőket, műszerészeket szólítottak meg, hogy tervezzenek egy földönkívüli élet lehetőségével. Az ügynökség vezetőinek a szándéka komoly. Azt szeretnék, ha az emberek el tudnák képzelni, milyen lehet a jövőnk a világűrben és hogy valóban szükség lehet a munkaerőre a Marson - olvasható a CNN honlapján.

Bár az év elején már megjelentek az űrturizmust is népszerűsítő kiadványok, amelyek ingyen letölthetők a NASA honlapjáról, egy ideig még biztosan nem kirándulunk és költözünk a vörös bolygóra. A háromlépcsős betelepítési terv szerint ugyanis csak 2030 után jöhetnek létre a Marson lakó és ott is dolgozó emberekből álló kolóniák.