Napirenden a brexit és az uniós csúcs a V4-ek találkozóján

2016.06.26. 17:36

A brexit után kialakult helyzetről és az uniós csúcs előkészítéséről tárgyalnak hétfőn Prágában a négy visegrádi ország, a V4-k képviselői a német külügyminiszterrel. Erről beszélt Lubomír Zaorálek cseh külügyminiszter a közszolgálati televízió vasárnapi vitaműsorában. 

Az Európai Unió jövője is napirendre kerül PrágábanForrás: Picture-Alliance/AFP/Frank May

Lubomír Zaorálek szerint a hétfői prágai munkareggelire Witold Waszczykowski lengyel,  magyar és Miroslav Lajcák szlovák külügyminiszter mellett a német külügyminiszter is meghívót kapott.
A hétfői reggelire Frank-Walter Steinmaiert is meghívtam. Itt lesz az összes visegrádi külügyminiszter, és arról fogunk beszélgetni, mit kell előkészíteni az európai uniós csúcstalálkozóra - jelentette ki a televízióban a cseh politikus.


A prágai külügyminisztérium rövid közleménye szerint az egyórásra tervezett találkozón a résztvevők a Nagy-Britannia népszavazása után kialakult helyzetet is megvitatják és az Európai Unió jövőbeli szerkezetéről is beszélgetnek.
Csehország tölti be hivatalosan június végéig a visegrádi csoport elnöki tisztségét, ezért kezdeményezte Prága a találkozót.