A török elnök bocsánatot kért a lelőtt orosz vadászgép miatt

A HaberTürk TV adásáról készített képen kigyulladt repülőgép zuhan le, miután török harci gépek lelőtték a Szu-24 orosz vadászbombázót a török-szíriai határ térségében
Vágólapra másolva!
Törökország nem akarta szándékosan lelőni az orosz gépet.
Vágólapra másolva!

Recep Tayyip Erdogan török elnök bocsánatot kért az orosz elnökhöz intézett üzenetében annak az orosz katonának a haláláért, akinek vadászgépét tavaly novemberben lőtte le a török légierő a szíriai határnál.

A HaberTürk TV adásáról készített képen kigyulladt repülőgép zuhan le, miután török harci gépek lelőtték a Szu-24 orosz vadászbombázót a török-szíriai határ térségében Forrás: MTI/EPA/HaberTürk TV/-------------------

" Szeretném még egyszer együttérzésemet, mélységes részvétemet nyilvánítani az életet vesztett orosz pilóta családjának, és azt kérem: bocsássanak meg! Teljes szívemmel osztozom fájdalmukban" - olvasható a Vlagyimir Putyinnak szóló üzenetben. A török államfő hangsúlyozta: országa az orosz pilóta családját török családként kezeli.

Erdogan leszögezte: Törökország nem akarta szándékosan lelőni az orosz gépet. Az üzenetben fontosnak tartotta hangsúlyozni azt is: Oroszország baráti ország és stratégiai partner Törökország számára.

Az incidens miatt Oroszország szankciókat vezetett be Törökország ellen, a két ország kapcsolatai fagyossá váltak.