Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet ugyan az iraki Moszulban hozta nyilvánosságra hétfőn videóját, amelyben merénylettel fenyeget meg két amerikai várost, de a felvételek az érintett városokban, San Franciscóban és Las Vegasban készültek.

A Breitbart News és az Inquisitor munkatársai szerint a videót San Franciscóban a Golden Gate híd közelében és a város pénzügyi negyedének egyik toronyházában forgatták, és láthatóak olyan képkockák is, amelyek az egyik szórakozóhelyen készültek. Az újságírók egészen pontosan beazonosították a Las Vegas-i képkockák helyszíneit is.

A fenyegető videó szövegét angolul olvassa fel egy férfi, aki Abu Iszmail al-Amriki (vagyis Abu Iszmail, az amerikai) néven mutatkozik be, s azt állítja magáról, hogy az Iszlám Állam tagja. A férfi az orlandóihoz hasonlatos terrortámadások elkövetésére buzdít, konkrétumot azonban nem említ.

A Breitbart News felhívja a figyelmet arra, hogy a videón látható néhány képkocka Barack Obama amerikai elnökről is, amint a Fehér Ház Ovális irodájában, illetve a sajtótájékoztatók helyszínén beszél, s arcképét vérfoltok veszik körül. A portál emlékeztet rá, hogy tavaly januárban a terrorszervezet azzal fenyegetődzött: lefejezi Obamát, és az Egyesült Államokat "iszlám provinciává" változtatja.