Terrortámadásoktól tart Libanon és Jordánia

Vágólapra másolva!
Újabb terrorcselekményektől tart Libanon és Jordánia is, miután az elmúlt héten súlyos merényleteket követtek el a két ország szíriai határán.
Vágólapra másolva!

Libanon és Jordánia újabb terrortámadásoktól tart, miután a két ország szíriai határán merényleteket követtek el. Bejrút politikusok és humanitárius szervezetek elleni támadásoktól tart, Ammán pedig a terrorveszély miatt nem enged be a segélyeket a szíriai határnál lévő menekülttáborba.

Nabih Berri, a libanoni parlament elnöke közölte: terrorista csoportok támadásokat készülnek végrehajtani politikusok és az ENSZ libanoni békefenntartói ellen.

Tammam Szalám libanoni kormányfő szerint hazája "a fundamentalista terrorizmussal való szembenézés új szakaszába lépett".

A minap a szíriai határtól néhány kilométerre egy merényletsorozat öt ember életét követelte, több mint 25-en pedig megsebesültek. Közben

jelentősen romlott a humanitárius helyzet a jordániai-szíriai határon is, ahol nagyjából 70 ezer menekült látja kárát a terroristák tevékenységének.

Eközben Mohamed Mománi jordán kormányszóvivő eközben arról beszélt, hogy a hatóságoknak meggyőződésük: "az övezet, ahol a menekültek csoportosulnak, az Iszlám Állam menedékhelyévé vált".