Szexuális zaklatás miatt küldték haza Afganisztánból a rendőrgyilkost

2016.07.10. 06:22

Újabb rendőrgyilkosságokkal fenyegették meg ismeretlenek szombat este a dallasi rendőr-főkapitányságot, és emiatt a város egész területén fokozták a biztonsági intézkedéseket. 

A dallasi rendőr-főkapitányságra névtelen üzenet érkezett arról, hogy egy houstoni csoport rendőröket akar megtámadni, illetve meggyilkolni Dallasban.

A fenyegetés miatt a rendőrség fokozta a biztonsági intézkedéseket szerte a városban. 

Monica Cordova hadnagy, a rendőrség szóvivője arról tájékoztatta az újságírókat, hogy az intézkedéseket elővigyázatosságból hozták meg. A belvárosban lévő rendőr-főkapitánysághoz páncélozott járművet vezényeltek, az épülethez vezető utakat lezárták, a városban felfegyverzett rendőrök járőröznek. A dallasi gyorsforgalmi vasút átmenetileg felfüggesztette járatait. 

A város szolidáris lemészárolt rendőreivelForrás: AFP/2016 Getty Images/Spencer Platt

A rendőrség Twitteren cáfolta azokat az elterjedt híreket, amelyek szerint újabb lövések dördültek volna el abban a parkolóházban, ahol Micah Johnson lövöldözött. A parkolóház átfésülése még nem ért véget. 

A 25 éves Micah Johnsonról szombaton újabb információk kerültek nyilvánosságra. Kiderült, hogy a rendőrök által robotbombával likvidált férfit – aki az amerikai hadsereg tartalékosa volt – hazaküldték az afganisztáni szolgálatból, mert szexuálisan zaklatta egyik női katonatársát.