Hamza bin Laden megfenyegette az Egyesült Államokat, hogy bosszút áll az apja megöléséért. Ez egy internetre feltett hangüzenetből derült ki.

A „Mindnyájan Oszamák vagyunk” című 21 perces üzenetben Bin Laden egyetlen életben maradt fia azt ígérte, hogy az al-Kaida folytatni fogja a harcát az Egyesült Államok és szövetségesei ellen.

„Ezentúl is lecsapunk rátok, és fenyegetni fogunk benneteket a saját hazátokban és külföldön is a palesztin, az afgán, a szír, az iraki, a jemeni, a szomáliai és a többi muszlim nép elnyomásának megtorlásaképpen” – jelentette ki Hamza.

Azt se tudják pontosan, hogy hány évesForrás: Youtube

Üzenetében hangsúlyozta, hogy nem az apja személyéért fognak bosszút állni, hanem azért a férfiért, aki védelmezte az iszlámot – jelentette a Reuters.

Hamza jelenleg a húszas évei közepén jár, és ő képviseli a fiatalságot a szervezet idős vezetői mellett. Az al-Kaida egyre inkább teret veszít az Iszlám Állammal szemben, és szüksége van fiatal harcosokra.

Oszama bin Laden és Hamza. Az apja mellett élt Pakisztánban au ikertornyok elleni támadás előttForrás: --

„Hamza az al-Kaida friss arca, ő az, aki közvetlenül összeköti a szervezetet az alapítójával. Jól beszélő, veszélyes ellenfél” – mondta róla Bruce Riedel, a Brooking Institute kutatója.

Mások viszont úgy vélik, hogy talán soha nem lesz képes kilépni a szervezet jelenlegi vezetőjének, Ajman al-Zavahirinek az árnyékából.