Újabb gyanúsítottjai vannak az isztambuli merényletnek

Isztambuli reptéri merénylet
45 halottja van az isztambuli reptéri merényletnek
Vágólapra másolva!
Két héttel az isztambuli Atatürk nemzetközi repülőtéren elkövetett, több tucat halálos áldozatot követelő terrortámadás után a török hatóságok a merénylet újabb gyanúsítottjait vették őrizetbe – jelentette az Anadolu állami hírügynökség igazságügyi forrásokra hivatkozva.
Vágólapra másolva!

A vasárnap este elfogott személyeket fegyveres terrorszervezethez való tartozással és gyilkosságban való bűnrészességgel gyanúsítják. Ezzel 37-re emelkedett az eddig elfogott gyanúsítottak száma.

A török kormány az Iszlám Állam terrorszervezetet teszi felelőssé a június 28-án végrehajtott merényletért, amelyben 45 ember vesztette életét és közel 240-en sebesültek meg.

45 halottja van az isztambuli reptéri merényletnek Forrás: AFP/AP/Emrah Gürel

A Szíriában és Irakban két éve jelentős területeket ellenőrzése alá hajtó szunnita dzsihádista szervezet eddig nem adta nevét a terrortámadáshoz, amely során három öngyilkos merénylő a repülőtér épületén kívül tüzet nyitott, majd a pánikot kihasználva ketten bejutottak a reptérre és felrobbantották magukat. A harmadik elkövető a nemzetközi terminál bejáratánál robbantott.