Néhány perccel kerülte el a nizzai merényletet egy magyar pár

Nizzai tömeges gázolás
a franciaországi Nizzában történt terrorcselekmény helyszínén, ahol egy 31 éves tunéziai származású nizzai férfi teherautóval belehajtott a nemzeti ünnep alkalmából rendezett tűzijáték idején a tömegbe 2016. július 14. este.
A picture taken on July 14, 2016 shows an helicopter flying near the site of an attack in the French Riviera town of Nice, after a van that ploughed into a crowd leaving a fireworks display. Up to 30 people are feared dead and over 100 others were injured after a van drove into a crowd watching Bastille Day fireworks in the French resort of Nice on July 14, a local official told French television, describing it as a "major criminal attack". / AFP PHOTO / VALERY HACHE
Vágólapra másolva!
Mindössze néhány percen múlt, hogy elkerülte egy magyar pár a nizzai merényletet – írja az Oroscafe.hu.
Vágólapra másolva!

A lap idézi Kutni Anita és Varsandán Milán beszámolóját, akik hétfőn érkeztek Nizzába nyaralni.

„Csütörtökön este 8 körül értünk vissza Nizzába egy kirándulásról. A busz, amivel mentünk, a Promenade des Anglais végén rakott ki minket, nem pedig a végállomáson, mondván, hogy az ünnepség miatt nem tud továbbmenni. Ezért végigsétáltunk rajta a hotelunkig, megnéztük a katonai felvonulást, és hallgattuk a koncerteket. A sétány már ekkor tömve volt emberrel. Az egész napos kirándulás után lepihentünk a hotelszobában, ami egy utcányira van a sétánytól és kb. 400 méterre a történtektől. Hallottuk a zenét és a tűzijátékot, ezért úgy döntöttünk, ezt kár lenne kihagyni” – mondta Kutni Anita, aki a hotelszobában éppen a haját szárította, amikor sikoltozást hallottak.

Forrás: AFP/Valery Hache

„Először azt hittük, csak a fiatalok szórakoznak” – mesélte, hozzátéve, hogy csak fél órával később tudták meg, mi történt.

„Kijárási tilalmat rendeltek el, ennek megfelelően a szobában maradtunk és megpróbáltuk megérteni, hogy mi is történt a sétányon.”

A pár beszámolója szerint pénteken korán reggel még tisztán látható volt a szétlőtt kamion, az emberek személyes tárgyai és ruhai még az úton hevertek.

„A város azóta is csendes, csak a szirénákat lehet hallani. Katonák, rendőrök mindenhol, hajókkal védik a partot, több helikopter is jött már” – írták, megjegyezve, hogy rengeteg ember húzza maga után a bőröndjét, „valószínűleg hazautaznak”.