Franciaország belügyminisztere arra szólított fel minden "hazafias" francia polgárt, hogy a biztonsági erőknél jelentkezzen tartalékos szolgálatra.

Bernard Cazeneuve szombat este hangsúlyozta, hogy mindenki, aki akar, önkéntesként csatlakozhat a rendőrség munkájához. 

Bernard Cazeneuve, francia belügyminiszterForrás: AFP/Matthieu Alexandre

Manuel Valls francia kormányfő eközben a Journal du Dimanche című vasárnapi lapnak nyilatkozva arról beszélt, hogy a nizzai merénylő csupán tette előtt röviddel fordult a radikális iszlámhoz. A nyomozás során kiderült, hogy a támadó nagyon gyorsan radikalizálódott"  – mondta Valls. A kormányfő hozzátette, hogy az Iszlám Állam dzsihádista szervezet célzottan olyan magányos elkövetőket szólít fel támadásra, akik "ismeretlenek titkosszolgálataink számára". 

Manuel Valls, francia miniszterelnökForrás: AFP/Thomas Samson

A dél-franciaországi Nizzában csütörtök este egy 31 éves tunéziai férfi bérelt teherautóval belehajtott a francia nemzeti ünnepet lezáró késő esti tűzijátékot néző tömegbe, és közben lövéseket adott le a város tengerparti sétányán. 

A támadásnak a legfrissebb adatok szerint 84 halottja és 303 sebesültje van, utóbbiak közül 121-en még kórházban fekszenek, és 26 embernek válságos az állapota. A támadást szombaton az Iszlám Állam vállalta magára.