„Mondjon le! Gyilkos!" – ezt kiabálta a tömeg Nizzában, amikor megjelent Manuel Valls francia kormányfő, hogy a csütörtök éjjeli terrortámadás áldozataira emlékezzen. Összesen 84-en haltak meg a támadásban.

Kifütyülte és kifújolta a tömeg a francia kormányfőt. Azért gyűltek össze az emberek Nizzában, hogy megemlékezzenek a csütörtök éjjeli terrortámadás áldozataira. Rengetegen mentek el a megemlékezésre, és az emberek hangosan kiabálták, hogy „mondjon le”, és azt is skandálták, hogy „gyilkosok”, amikor megjelent a francia kormányfő.

Amikor megérkeztek a tűzoltók, a tömeg abbahagyta a skandálást, és elismerését fejezte ki: hangos tapssal fogadta a mentésben és az ellátásban részt vevő tiszteket.

A nizzai események miatt országszerte egyperces néma csenddel emlékeztek meg az áldozatokra. Francois Hollande és Bernard Cazeneuve a belügyminisztérium épületénél vett részt egy megemlékezésen.

Korábban a jobbközép ellenzéki vezető, Nicolas Sarkozy azzal vádolta a kormányt, hogy nem nyújt biztonságot, és nem tett meg mindent azért, hogy elkerüljék a merényletet. Sarkozy szerint minden olyan külföldit, aki kapcsolatba hozható a radikális iszlámmal, ki kellene utasítani Franciaországból.

Bernard Cazeneuve belügyminiszter azt mondta: a nizzai terrortámadással kapcsolatos vizsgálatok még tartanak. A hatóságok szerint a tunéziai támadó csak a közelmúltban radikalizálódhatott. Manuel Valls kormányfő azt mondta: valószínűleg olyan gyorsan lett radikális Mohamed Lahouaiej Bouhlel, hogy még nem vonta magára a hatóságok figyelmét.

Tunéziai biztonsági források szerint nyolc hónappal ezelőtt volt utoljára Tunéziában a terrorista.