A nyomozás eddigi eredménye nem utal arra, hogy a Würzburg mellett egy vonaton elkövetett baltás-késes támadás elkövetője kapcsolatban állt volna iszlamista hálózatokkal – mondta a bajor belügyminiszter. Annak ellenére állítja ezt, hogy az Iszlám Állam magára vállalta a terrorakciót.

Joachim Herrmann a hétfő esti késes támadóról azt mondta, hogy a 17 éves afgán migránst a környezetében nyugodt és kiegyensúlyozott emberként ismerték, és ugyan vallásos muszlim volt, de nem fanatikus. 

Rendőrök kutatnak át egy erdős területet a bajorországi Würzburg közelében a támadás utánForrás: MTI/EPA/Karl-Josef Hildenbrand

A szobájában az Iszlám Állam terrorszervezet kézzel festett zászlaja mellett találtak egy pastu nyelven írt szöveget, amelyből talán többet meg lehet majd tudni tettének hátteréről, de a dokumentum elemzése még nem ért véget – mondta a miniszter. 

Hozzátette, hogy a támadó valószínűleg egyedül, „önállóan” radikalizálódott. 

A támadó öt embert sebesített meg, a The Local jelentése szerint közülük ketten kritikus állapotban vannak. Egyikük a Le Figaro szerint élet és halál között van. 

A Reuters beszámolója szerint az Iszlám Állam a hozzá közel álló Amaq hírügynökségen keresztül azt állította, hogy a fiatalember a szervezet harcosa volt