Megöltek egy magyar nőt Spanyolországban

Benicássim, 2016. július 20. Rendőrök hordágyon viszik annak a 43 éves magyar nőnek a holttestét, akit feltehetően spanyol élettársa szúrt halálra az északkelet-spanyolországi Benicássimban lévő otthonukban 2016. július 20-án. A 40 éves férfi sajtóértesülések szerint a 13 éves fiúkat és 11 éves lányukat is megsebesítette, mindkettőjüket kórházba szállították. A fiú állapota válságos. (MTI/EPA/Domenech Castello)
Vágólapra másolva!
A nővel spanyol élettársa végzett, és megsebesítette a nő 11 éves lányát és 13 éves fiát is. A fiú állapota válságos. A férfit a rendőrség letartóztatta. A Külgazdasági és Külügyminisztérium közölte: a megölt nő lánytestvére a városban tartózkodik, jelenleg ő van a gyerekek mellett, akik magyar-spanyol kettős állampolgárok. Az illetékes konzulátus felvette a kapcsolatot a gyerekek helyszínen lévő nagynénjével, folyamatos kapcsolatban állnak vele, és minden segítséget megadnak neki.
Vágólapra másolva!

A 13 éves kisfiú állapota súlyos, a 11 éves kislány könnyebben sérült meg, mindkettőjüket a közeli Castellón kórházában ápolják - részletezte Juan Carlos Moragues, valenciai kormánymegbízott, aki az ügyről tájékoztatást adott a sajtónak, hozzátéve, hogy

már keresik a gyerekek rokonait.

Mint mondta, a 40 éves feltételezett elkövető maga értesítette a hatóságokat, felhívta a 112-es segélyhívószámot és bejelentette a bűncselekményt, amelyet a kiérkező csendőröknek is bevallott.
A pár szomszédait megdöbbentették a történtek, azt mondták: sosem hallottak veszekedést a lakásból.

Rendőrök viszik annak a 43 éves magyar nőnek a holttestét, akit feltehetően spanyol élettársa szúrt halálra az északkelet-spanyolországi Benicássimban Forrás: MTI/EPA/EFE/Domenech Castello

Ugyanakkor ennek ellentmond az egyik közeli kávézójában dolgozó nő nyilatkozata, aki szerint

az áldozat többször is azt mondta egy közös barátnőjüknek, hogy fél.

A nyilvánosságra hozott információk szerint

a 43 éves áldozatot Krisztinának hívták, és egy idősotthonban dolgozott.

A magyar nő halála felháborodást keltett egész Spanyolországban, ahol idén ő a 26. halálos áldozata a nők elleni erőszaknak.

Mariano Rajoy ügyvezető spanyol miniszterelnök Twitter-üzenetében ítélte el a történteket.
"Minden nemi alapú erőszak a társadalom veresége" - fogalmazott.

Benicássim településen kétnapos hivatalos gyászt rendeltek el, az önkormányzat épületén a zászlókat félárbócra eresztik, hogy kifejezzék: elítélik a nők elleni erőszakos cselekményeket.
Csütörtökön a valenciai kormány épülete előtt tartanak csendes megemlékezést.