Több interjút is adott egy 34 éves nizzai ügyvéd, aki azt állította, hogy ő volt a teherautós terrorista ügyvédje korábban. Amikor kiderült, hogy hazudik, öngyilkos akart lenni.

Corentin Delobel 34 éves nizzai ügyvéd szombaton több interjút is adott, mert hogy azt állította, hogy ő volt a terrorista, Mohamed Lahouaiej-Bouhlel ügyvédje korábban. Részletesen beszélt a 84 embert meggyilkoló tunéziai férfiről.

Még aznap kiderült, hogy az ügyvéd hazudott, mert előkerült a terrorista korábbi, valódi ügyvédje.

Corentin DelobelForrás: Facebook

Ekkor Corentin Delobelt felhívta a francia jogrend szerint az ügyvéd bírósági felügyeletét ellátó elöljárója, Jacques Randon. A fiatal ügyvéd azt mondta neki, hogy annyira felkavarta a terrorakció, és annyira megvetette a gyilkost, hogy

felháborodásában véletlenül összekeverte egy másik ügyfelével.

Másnap azonban az ügyvéd újabb interjúkat adott, ahol szintén a terrorista ügyvédjének adta ki magát. Ezután elöljárója szerda reggelre a bíróságra rendelte. Úgy nyilatkozott, hogy amit a fiatal ügyvéd elkövetett, az nagyon súlyos ügy.

Corentin Delobel nem jelent meg felettesénél, majd kiderült, hogy kórházba vitték, ugyanis reggel megpróbálta magát megölni. A Nice-Matin szerint nincs életveszélyben.