17 menekült holttestét találták meg egy bárkában a Földközi-tengeren. A migránsok vélhetően megfulladtak a raktérben a motor kipufogó gázától.

Tizenhét migráns holttestére bukkantak a Földközi-tengeren egy bárkában csütörtök délután - jelentette a Reuters hírügynökség az olasz parti őrségre hivatkozva. Az első értesülések szerint a nap folyamán 8 művelet során összesen

1128 migránst kimentettek.

Az olasz hírügynökség szerint egy bárkáról vészjelzést adtak le a Szicíliától délre eső vizekről, ahova az ír James Joyce hadihajót küldték a segítségére. Sikerült elérni, és megmenteni 452 embert.

Találtak viszont 17 holttestet is. A migránsok az első feltevések szerint valószínűleg megfulladtak a raktérben a motor kipufogó gázától.Egy nappal korábban huszonkét holttestre bukkantak a Fölközi-tengeren sodródó gumicsónakokban a Líbia partjaihoz közeli nemzetközi vizeken. 600 embert ugyanakkor kimentettek.

A Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) adatai szerint ebben az évben eddig 79 861 menekült, illetve migráns érkezett Olaszországba tengeri úton, elsősorban Líbiából. A veszélyes úton eddig majdnem 3000, Európába igyekvő ember vesztette életét vagy tűnt el.