Trump: A törvény és a rend Amerikája

TRUMP, Donald, Donald Trump az amerikai Republikánus Párt várható elnökjelöltje, Cleveland, 2016. július 18.
Republikánus Párt négynapos elnökjelölt-állító konvenciója a Quicken Loans Arenában, az Ohio állambeli Clevelandben
Cleveland, 2016. július 19. Donald Trump, az amerikai Republikánus Párt várható elnökjelöltje a szónoki emelvény mögött a Republikánus Párt négynapos elnökjelölt-állító konvenciójának első napján az Ohio állambeli Clevelandben 2016. júlus 18-án. A konvenció alatt az amerikai republikánusok várhatóan megválasztják a párt elnökjelöltjének Trumpot. (MTI/EPA/Michael Reynolds)
Vágólapra másolva!
Elfogadta a Republikánus Párt elnökjelöltségét a párt konvenciójának utolsó napján mondott beszédében Donald Trump.
Vágólapra másolva!

A milliárdos üzletember azt mondta, alázattal és hálával telten fogadta el az elnökjelöltséget. Trump clevelandi beszédében azt ígérte, hogy vele a republikánusok visszatérnek a Fehér Házba, az Egyesült Államok pedig visszatér a virágzás és a békesség korába. A republikánusok immár hivatalos elnökjelöltje a törvény és a rend Amerikáját ígérte híveinek.

A 69 éves New York-i milliárdost a republikánusok clevelandi konvenciójának második, keddi napján választották meg a párt elnökjelöltjének. Trumpnak 1237 küldött támogatására volt szüksége, ezt már New York államnál - ahonnan származik - megszerezte. Jelöltségét legidősebb fia, Donald Trump Jr. jelentette be.