Drón végzett két pakisztáni terroristavezérrel

Manszúr molla
Nuski, 2016. május 22. Pakisztáni mentősök elszállítják az amerikai dróntámadásban elhunyt két személy holttestét a délnyugat-pakisztáni Beludzsisztán tartományban lévő Nuskiban 2016. május 21-én. Abdulla Abdulla afgán kormányfő 2016. május 22-én megerősítette, hogy az amerikai dróntámadásban életét vesztett Aktár Mohamed Manszúr, az afgán tálibok vezetője. (MTI/EPA)
Vágólapra másolva!
Dróntámadásban vesztette életét két pakisztáni terroristavezér is.
Vágólapra másolva!

Dróncsapás ölt meg július 22-én egy pakisztáni terrorista vezetőt. Mangal Bagh a Laskar-e-Iszlam nevű csoport vezetője volt. Fegyveresei jobbára a pakisztáni hadsereget és törzsi ellenfeleiket támadták. A kormány jelentős vérdíjat tűzött ki a fejére. Szervezete egyelőre nem ismerte el halálát.

Sajtójelentések szerint

az előző héten egy másik terrorista vezérrel, Kalifa Umar Manszúrral sikerült leszámolni ugyancsak drónok használatával.

Manszúr tervelte ki azt a pakisztáni katonai iskola elleni merényletet, amelyben 2014 decemberében mintegy 130 kadét és 20 másik ember vesztette életét.

Egy korábbi amerikai dróntámadás után a délnyugat-pakisztáni Nuskiban Forrás: MTI/EPA/-------------------

A pakisztáni vezetés bosszút fogadott, és kilátásba helyezte a pakisztáni iszlám szélsőségesek "teljes felszámolását", az Afganisztánban menekült pakisztáni terroristák megsemmisítéséhez pedig az USA segítségét kérte. Barack Obama amerikai elnök júniusban engedélyezte a légierő bevetését.