Az Iszlám Állam robbantott Bagdadban, 21 halott

Vágólapra másolva!
Többen meghaltak abban az öngyilkos merényletben, amit vasárnap követett el egy férfi Irak fővárosában. A merénylő Bagdadban egy ellenőrző pontnál robbantotta fel magát. A támadást az Iszlám Állam vállalta, aminek két aktivistája szombaton 80 embert ölt meg Kabulban.
Vágólapra másolva!

Legalább tíz halálos áldozatot követelt egy öngyilkos merénylet vasárnap az iraki fővárosban – közölték rendőrségi és kórházi források. Az AP hírügynökség 11 halottról és 32 sebesültről írt, később rendőrségi források pontosítottak, és már 21 halálos áldozatról adtak hírt.

A gyalogosan érkező merénylő Bagdad egyik síita kerülete, Kadimija bejáratánál egy biztonsági ellenőrző pontnál hozta működésbe a robbanószerkezetet.

A pokolgép legalább nyolc civil és két rendőr életét oltotta ki.

A támadásért kezdetben egy szervezet sem vállalta a felelősséget, de megfigyelők már akkor jelezték, hogy a jelek az Iszlám Állam terrorszervezetre utalnak. Később az Iszlám Állam vállalta is a merénylet elkövetését.

Az Irak északi és nyugati részén kiterjedt területeket ellenőrző csoport gyakran vesz célba rendfenntartókat közterületeken, főként síita környékeken.

80 emberrel végeztek Kabulban

Az Iszlám Állam két terroristája egy nappal korábban, az afganisztáni Kabulban robbantott. Mint arról az Origo is beszámolt, a hazara kisebbség Kabulban rendezett békés demonstrációján történt a robbanás.

A merénylet elkövetését az Iszlám Állam vállalta magára.

Az első tájékoztatásokban 20 halott és 160 sebesült szerepelt, később az egészségügyi minisztérium szóvivője 61 halottról és 207 sérültről, majd néhány órával később a belügyminisztérium már 80 halottról és 231 sebesültről számolt be.