Lelőttek egy orvost Berlinben

2016.07.26. 14:32

Lelőttek egy orvost kedden Berlinben, az elkövető magával is végzett, a rendőrség szerint nincsen terrorizmusra utaló jel.

Az eset a Berlin délnyugati részén fekvő Lichterfelde városrészben működő Benjamin Franklin egyetemi klinikán történt, az elkövető egy páciens, aki rálőtt egy orvosra, majd végzett magával. Az áldozat életveszélyes sebesülést szenvedett, nem sikerült megmenteni - közölte a német főváros rendőrsége.

Egy rendőr a berlini Benjamin Franklin kórház előtt, ahol egy férfi lőfegyverével halálosan megsebesített egy orvost, majd magával is végzettForrás: MTI/EPA/DPA/Wolfgang Kumm

A Der Tagesspiegel című berlini lap szerint az eset az arc-, állcsont-, és szájsebészeti fekvőosztályon történt. Az áldozat egy főorvos, a tettes egy idős férfi. Két lövést adott le. A bűncselekmény háttere még ismeretlen, de "hangsúlyozottan nincs szélsőséges-terrorista háttérre utaló jel" - mondta Winfried Wenzel rendőrségi szóvivő.

A Der Tagesspiegel beszámolója alapján a rendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínre, a környék valamennyi járőrét a klinikához riasztották és egy különleges bevetési egységet is mozgósítottak, amely az egész épületet átkutatta.