Fegyveresek ejtettek túszokat Jerevánban

Jereván, 2016. július 17.
Rendőrök és az örmény biztonsági erők tagjai érkeznek a jereváni rendőrkapitányságra, ahol mintegy harminc fegyveres férfi megölt egy rendőr ezredest, megsebesített egy másik ezredest és egy alezredest, valamint túszokat ejtett
Jereván, 2016. július 17. Rendőrök és az örmény biztonsági erők tagjai érkeznek a jereváni rendőrkapitányságra, ahol mintegy harminc fegyveres férfi megölt egy rendőr ezredest, megsebesített egy másik ezredest és egy alezredest, valamint túszokat ejtett 2016. július 17-én hajnalban. A támadók azt követelik, hogy vonuljon utcára az örmény lakosság, és érje el egy júniusban bebörtönzött ellenzéki politikus, Zsirajr Szefilján szabadon bocsátását. (MTI/AP/Varo Rafajeljan/PAN)
Vágólapra másolva!
Jerevánban új túszokat ejtettek a rendőrkapitányságot elfoglaló fegyveresek. Tíz napja tart a túszdráma – a túszejtők azt mondták, sebesültjeik vannak, majd az ápolásukra érkező orvosokat is túszul ejtették.
Vágólapra másolva!

Újabb túszokat ejtett kedd éjszaka Jerevánban az örmény főváros egyik rendőrkapitányságát tíz napja megszállva tartó fegyveres csoport.

Rendőrök és az örmény biztonsági erők a jereváni rendőrkapitányságnál Forrás: MTI/AP/PAN/Varo Rafajeljan

A rendőrség szóvivője szerint a támadók több orvost tartanak fogva.

Tíz napja szállták meg az épületet

Mint arról az Origo is beszámolt, július 17-én mintegy 30 fegyveres támadta meg az egyik jereváni rendőrkapitányságot, egy rendőr ezredest megöltek, kilenc rendőrtisztet – köztük magas rangúakat – túszul ejtettek, és bevették magukat az épületbe.

Azt követelték, hogy a hatóságok engedjék szabadon a júniusban letartóztatott Zsirajr Szefilján ellenzéki politikust és „minden politikai foglyot”.

Később több túszukat elengedték. A hatóságokkal vívott tűzpárbajban közben megsebesült a túszejtő fegyveres csoport egyik vezetője és fia.

A fegyveresek később azt közölték, hogy van még két sebesültjük. A hatóságok felajánlották, hogy orvosi ellátást biztosítanak számukra, de a támadók ezt elutasították. Ennek ellenére később mentősöket küldtek a helyszínre, de őket a fegyveresek túszul ejtették.