Két egyetemista gyilkolhatta meg a 13 éves beteg lányt

gyerekgyilkos gyerekek David Eisenhauer and Natalie Keepers
Vágólapra másolva!
A Virginia Tech Egyetem két hallgatóját vádolták meg azzal, hogy elraboltak és megöltek egy hetedik osztályos lányt, akinek a holttestét januárban találták meg, néhány nappal az után, hogy megszökött otthonról.
Vágólapra másolva!
David Eisenhauer és Natalie Keepers Forrás: youtube/Inside Edition

Kedden került a bíróság elé a vádirat, amelyben azt állítják, hogy a 18 éves David Eisenhauer és a 19 éves Natalie Keepers előre kitervelte egy beteg lány elrablását és meggyilkolását. Az ügy elsőrendű vádlottját Eisenhauert emberrablással, emberöléssel és azzal vádolták meg, hogy elrejtette a holttestet. Keeperst pedig mindhárom vádpontban bűnrészességgel - írta meg a Los Angeles Times.

Kiszökött az ablakon a gyilkosaihoz

Nicole Lovell eltűnése után napokig tartó kutatás indult utána. A lány, akit az iskolában és a neten is csúfoltak súlya és betegsége miatt,

rendszeres gyógyszeres kezelésre szorult egy kiskorában elkapott bakteriális fertőzés és sikeres májátültetés után.

A megyei ügyész szerint a 13 éves lány azon a januári napon egyszerűen kiszökött a házuk ablakán, hogy találkozzon a gyilkosaival. Az egyelőre nem világos, mi volt az indíték.

Eisenhauer barátja a Roanoke Timesnek azt nyilatkozta, a fiatal férfi üzenetben közölte vele, hogy találkozott egy tizenéves lánnyal egy bulin, akiről később tudta meg, hogy kiskorú. Bryce Dustin Pulaski telefonját lefoglalta a rendőrség.

Szerinte a barátja a lebukástól félt és azt is megkérdezte tőle, hol tudná elrejteni a testet.

Az áldozat egyik szomszédja pedig az Associated Press újságírójának mondta el, hogy Nicole nyolc éves barátokról beszélt, mielőtt azt tervezte, hogy megszökik az anyja házából és a 18 éves David miatt kimászik az ablakon.

Több gyilkos módszer is eszükbe jutott

Egy előzetes májusi meghallgatáson Ryan Hite nyomozó azt állította, Keepersnek és Eisenhauernek a begyógyszerezéstől kezdve a manipulált, öngyilkosságnak látszó megoldásig több módszer is eszébe jutott, amikor arról beszélgettek, hogyan lehetnek megölni Nicole-t. Aztán végül annál maradtak, amit a bűnrészességgel vádolt lány csak „hivatalos tervnek" nevezett.

- tette hozzá a nyomozó.

Keepers egyébként azt mondta a rendőröknek, nem ő ölte meg Nicole Lovellt. Csak azért vett részt az egészben, mert úgy érezte, ezzel egy titkos klub tagjává válik, amelyben Eisenhauert szociopatának, saját magát pedig olyan embernek írta le, aki szociopata-képzésen van.

Twigger nyomozó korábbi vallomása alapján

Eisenhauer pedig ártatlannak vallotta magát.

Azt mesélte, valóban úgy volt, hogy felveszi a lányt a ház előtt, de akkor még azt gondolta, hogy sokkal idősebb. Egyébként - állítása szerint - a lány nem szállt be az autóba, hanem visszasétált a házhoz, ő pedig elhajtott.

Montgomery megyei ügyésze, Mary Pettitt szerint Eisenhauer és Keepers is életfogytiglani börtönbüntetésre számíthat Nicole Lovell megölése miatt. A tárgyalások márciusban folytatódnak.