Brazíliában újabb, terrorista kapcsolatokkal gyanúsított személyt vettek őrizetbe pár nappal az olimpiai játékok kezdete előtt.

A libanoni származású, 28 éves férfi a szélsőséges iszlamista csoportokat dicsőítő szövegeket tett fel a közösségi hálózatokra, és fel is esküdött az Iszlám Állam terrorszervezetre. Azzal is gyanúsítják, hogy Szíriába utazott. Egyszer már letartóztatták illegális fegyvertartás miatt. A bírósági tárgyalása ebben az ügyben még folyik.

Chaer Kalaoun a 2014-es labdarúgó-világbajnokság után lépett kapcsolatba a terrorizmussal – mondta egy sajtótájékoztatón, helyi idő szerint még csütörtökön Alexandre de Moraes brazil igazságügyi miniszter.

Egyelőre nem tudni, hogy a férfi tervezett-e merényletet az olimpia idejéreForrás: AFP/2016 Getty Images/Mario Tama

A hatóságok nyomozni kezdtek utána, mire elhagyta az országot, és Libanonba, majd onnan Szíriába ment. Ekkortájt esküdött hűséget az Iszlám Államnak. Ezért láttuk indokoltnak őrizetbe venni – magyarázta a miniszter.

A férfit Rio de Janeiróban fogták el még szerda este. A brazil sajtó értesülése szerint társak toborzásával is gyanúsítják. Brazíliában a múlt héten 12 embert vettek őrizetbe, mert feltehetően támadásokra készültek az olimpia alatt.