A libanoni terrorszervezet, a Hezbollah vezetője, Hasszán Naszrallah pénteki beszédében azt mondta: Szaúd-Arábia elfordul az arab szövetségeseitől, mert kapcsolatban áll Izraellel.

Az Origo is írt arról korábban, hogy egyre több tárgyalás zajlik az utóbbi időben Izrael és Szaúd-Arábia között. Két közös ellenségük is van ugyanis: az Iszlám Állam és Irán.

Az Irán által támogatott, szintén síita Hezbollah vezetőjének persze nem tetszik a közeledés. A Hezbollah egyik célja Izrael elpusztítása, és bár a szíriai háborúban meggyengült a szervezet, így is rengeteg rakétát állomásoztat Dél-Libanonban, Izraelre irányítva.

Hasszán NaszrallahForrás: AFP/Ho/al-Manar TV

Az Ynet szerint Naszrallah most azt mondta: Az elmúlt száz évben most van a legrosszabb viszony az Arab Liga államai között. Naszrallah kritizálta, hogy több arab ország is finomított az Izraellel szembeni retorikáján és „már nem tekintik ellenségnek".

Különösen Szaúd-Arábiát bírálta, hogy már nem is titkolják a tárgyalásokat. Szerinte Szaúd-Arábia arra is készen áll, hogy elismerje Izraelt.