A Republikánus Párt volt főtanácsadója nem szavazna Trumpra

Vágólapra másolva!
Jeb Bush volt floridai kormányzó és volt elnökjelölt-aspiráns főtanácsadója, Sally Bradshaw kilépett a Republikánus Pártból, és valószínűleg Hillary Clintonra, a demokraták elnökjelöltjére szavaz majd a novemberi elnökválasztáson.
Vágólapra másolva!

Sally Bradshaw bejelentette, ha Floridában az ősszel túlságosan is szoros lesz a verseny, ő nem a republikánusokra, hanem a demokraták elnökjelöltjére, Hillary Clintonra szavaz majd.

Bradshaw évtizedek óta Jeb Bush munkatársa, a 2016-os elnökjelöltségért folytatott küzdelemben a volt kormányzó kampányának főtanácsadója volt, és politikai karrierjét még Jeb édesapjának, George H. W. Bush elnöknek az 1988-as kampányában kezdte.

A CNN hírtelevíziónak e-mailben adott interjút, ebben közölte: a Republikánus Párt "válaszúthoz érkezett, és egy totálisan nárcisztikus és nőgyűlölő bigott embert jelölt elnöknek". Bush volt főtanácsadója az interjúban leszögezte, hogy olyan idők járnak, amikor az országnak felül kell emelkednie a pártokon.

- hangsúlyozta Sally Bradshaw.

A volt főtanácsadó szerint a mostani választás próbatétel, és ő nem támogatja ugyan Barack Obama és a demokraták politikáját, de

nem tudna a gyermekei szemébe nézni, ha Donald Trumpra szavazna az ősszel.

"Hogyan mondjam nekik azt, hogy szeressék a szomszédaikat és a felebarátaikat, ha közben Donald Trumpra szavazok?" - kérdezte Bradshow.

Hangsúlyozta, hogy döntése nem hirtelen elhatározásból született, hanem hosszú ideje fontolgatta, mert ki nem állhatja Trump gyűlölködő retorikáját. Szerinte a republikánus elnökjelölt abszolút híján van az elveknek és a konzervatív filozófiának. Sally Bradshow kitért arra is, hogy ugyan még nem döntötte el, vajon Hillary Clintonra vagy a libertáriusok jelöltjére, Gary Johnsonra szavaz-e majd, de ha szoros lesz a verseny, akkor inkább a demokrata elnökjelöltre adja a voksát. Hozzátette:

ha a Republikánus Párt megtisztul majd, akkor ő is készen áll arra, hogy visszatérjen a pártba.

Jeb Bush egy ideig pályázott arra, hogy elnyerje a Republikánus Párt elnökjelöltségét, s bár bátyja, George Bush volt elnök is kampányolt mellette, viszonylag hamar visszavonult a versengéstől. A Bush család tagjai közül senki sem támogatja Donald Trump elnökjelöltségét, a Clevelandben júliusban rendezett republikánus párti elnökjelölt-állító konvención egyetlen Bush sem jelent meg.