Átverés volt a túszejtés

2016.08.01. 08:31

A rendőrség próbálja kiszabadítani a túszokat, akiket ismeretlen számú fegyveres tart fogva Pápua Új-Guinea egyik legjelentősebb turistaközpontjában. Szemtanúk szerint Alotau gyakorlatilag le van zárva. Órákkal később derült csak ki, hogy átverés volt az egész.

A helyi sajtó jelentései szerint a fegyveresek az egyik légitársaságnak a bevásárlóközpontban található irodájában ejtettek túszokat. Szemtanúk azt mondták az ausztrál ABC Newsnak, hogy a rendőrök gyakorlatilag lezárták a várost, és könnygázzal próbálják kifüstölni a túszejtőket. 

A rendőrség csupán annyit közölt, hogy „komoly incidens” zajlik Alotauban, de részletekkel nem szolgáltak. 

Twitteres beszámolók szerint viszont csupán rablótámadásról volt szó, és a fegyveresek el is tűntek, mire kiérkeztek a rendőrök. 

Alotau népszerű turistaközpont, a Csendes-óceánon járó luxushajók kedvelt célpontja. Egy ilyen hajó, a Pacific Aria most is éppen ott horgonyoz 1400 utassal.

Órákkal később derült csak ki, hogy átverés volt az egész: a rendőrök négy rémült nőt találtak az irodában, akik azt hallották, hogy rablók vannak az épületben, ezért bezárkóztak.

A rendőrök azonban egyetlen fegyverest sem találtak.