Visszaeső ittas vezető volt az amerikai hőlégballonos

nk20150812
Egy hőlégballon árnyéka a 19. Hőlégballon Európa-bajnokságon Debrecen közelében 2015. augusztus 12-én. Az augusztus 18-ig tartó versenyen 23 ország 102 versenyzője vesz részt
Vágólapra másolva!
Ittas vezetés és drogfogyasztás miatt többször is elítélték azt a férfit, akinek hőlégballonja nagyfeszültségű vezetéknek ütközött, és lezuhant az egyesült államokbeli Texasban, 16 ember halálát okozva.
Vágólapra másolva!

Az amerikai híradások szerint Alfred Nichols legalább háromszor állt bíróság előtt ittas vezetés és más közlekedési vétségek miatt 1990 és 2010 között, és legalább egyszer drogfogyasztás miatt is elítélték.

Robert Sumwalt, a repülésbiztonsági hivatal vizsgálatának vezetője szerint

szigorítani kell a hőlégballonok vezetőire vonatkozó közlekedésbiztonsági követelményeket,

közelíteni kell azokat a repülőgép- vagy helikopterpilótákra vonatkozó kritériumokhoz. A hőlégballonok vezetőinek jelenleg nem kell félévente olyan egészségügyi alkalmassági vizsgálaton átesniük, amelyen a drog- és alkoholfüggőséget is vizsgálják.

A texasi Lockhart közelében szombaton 16-an haltak meg, amikor tüzet fogott, majd lezuhant egy hőlégballon, előzetes vizsgálatok szerint azért, mert nagyfeszültségű vezetéknek ütközött.