Húsz terroristát végeztek ki egyetlen nap alatt

Vágólapra másolva!
Egy szunnita "terrorista" csoport húsz tagját akasztották fel egyetlen nap alatt a többségében síiták lakta Iránban. Gyilkossággal és a nemzetbiztonság veszélyeztetésével vádolták őket - jelentette csütörtökön az állami televízió.
Vágólapra másolva!

"Ezek az emberek gyilkosságokat követtek el, amelyekben nők és gyerekek haltak meg, pusztítást okoztak, fenyegették a nemzetbiztonságot és szunnita vallási méltóságokat öltek meg a kurd régiókban" - mondta Mohamed Dzsavád Montazeri főügyész az IRIB állami televízióban. A "terroristákat", akik között külföldiek is voltak, még kedden végezték ki.

Az iráni hírszerzési miniszter szerdai nyilatkozatában beszámolt arról, hogy a szunnita csoport, a Tauhíd és Dzsihád (Egyistenhit és Szentháború) 2009 és 2012 között 24 esetben követett el fegyveres támadást, pokolgépes robbantást és rablást. Az erőszakcselekményekben 21 ember vesztette életét, mintegy 40-en pedig megsebesültek.

"A csoport 102 tagját és támogatóját azonosították, egy részük meghalt a rendőrséggel folytatott harcokban, míg a többieket letartóztatták. Közülük többeket halálra ítéltek, míg mások börtönbüntetést kaptak" - tette hozzá a miniszter.