Újabb machetés férfit fogtak el Belgiumban

Vágólapra másolva!
Bozótvágó késsel felfegyverkezett embert vettek őrizetbe a kelet-belgiumi Liege városában, egy nappal a hasonló eszközzel elkövetett, charleroi-i rendőrök elleni támadást követően - közölte rendőrségi forrásra hivatkozva a VRT flamand közszolgálati televízió.
Vágólapra másolva!

A rendőrség vasárnap reggel egy telefonos bejelentést követően vonult ki a helyszínre, ahol egy férfi bozótvágó késsel felfegyverkezve sétált az egyik belvárosi sétálóutcában.

A környéket kiürítették, a húsz év körüli férfit, aki nem használta a kést, őrizetbe vették. Az információk szerint

a török származású fiatalembert ismerték a rendőrök,

noha eljárás még nem folyt ellene. Az illegálisan Belgiumban tartózkodó férfi kihallgatása zajlik - adta hírül a flamand televízió.

Szombaton egy machetével (bozótvágó késsel) hadonászó férfi Allah Akbar! (Allah hatalmas!) kiáltást hallatva rontott rá két rendőrnőre a belgiumi Charleroi város rendőrsége előtt. Az egyik rendőrnő könnyen sérült meg, a másik arcán viszont mély vágásokat ejtett a támadó, őt kórházba vitték.

A két rendőrnő segítségére sietett egy kollégájuk, aki a támadóra lőtt, a mellkasán és a combján találva el. A támadó a kórházba szállítás után meghalt.

Mára kiderült, hogy a támadást az Iszlám Állam vállalta magára. Charles Michel belga kormányfő szerint a támadás része volt az európai célpontok elleni dzsihádista támadássorozatnak.