Véres ruhában volt, riasztották a terrorelhárítókat

Saarbrücken rohamrendőrök téves riasztás terrorizmus
Saarbrücken, 2016. augusztus 7. Rohamrendőrök egy vendéglő előtt a németországi Saarbrückenben 2016. augusztus 7-én. A rendőrök riasztás után érkeztek a helyszínre egy 43 éves férfi miatt, akiről azt gondolták, hogy felfegyverkezve elbarikádozta magát. Az illetőt álomba merülve találták meg, fegyver nem volt nála és nem veszélyeztetett senkit. (MTI/EPA/Uwe Anspach)
Vágólapra másolva!
Terrorelhárítókat hívtak egy saarbrückeni vendéglőbe, mert úgy látták, hogy egy férfi felfegyverkezve elbarikádozta magát az épületben. A riasztás tévesnek bizonyult, mert az illető aludt, amikor rátaláltak és fegyver sem volt nála.
Vágólapra másolva!
Rohamrendőrök a vendéglő előtt a németországi Saarbrückenben 2016. augusztus 7-én. Forrás: MTI/EPA/DPA/Uwe Anspach

A 43 éves helyi férfi vasárnap kora délelőtt véres ruhában ment be a munkahelyére, az egyik belvárosi étterembe és nem engedte be a takarítókat. Ők hívták rémülten a rendőröket.

A rendőrök riasztás után érkeztek egy saarbrückeni vendéglőbe egy 43 éves férfi miatt, akiről azt gondolták, hogy felfegyverkezve elbarikádozta magát. Forrás: MTI/EPA/DPA/Becker And Bredel

A rendőrségi szóvivő szerint a takarítók elmondása alapján feltételezni lehetett, hogy a férfinél fegyver van, ezért egy különleges bevetési egységet is kivezényeltek hozzá, a környéket pedig lezárták. A rohamrendőrök végül négy órával az első riasztás után hatoltak be a vendéglőbe.

A férfit kórházba szállították pszichiátriai megfigyelésre. Forrás: MTI/EPA/DPA/Birgit Reichert

A férfit a pincében találták meg, éppen aludt. Fegyvere nem volt, a ruhája pedig enyhe sérülések miatt volt véres. Előállították, majd kórházba vitték pszichiátriai megfigyelésre. Valószínűleg nem akart bántani senkit.