Két professzort raboltak el fegyveresek Kabulban

2016.08.08. 08:36

Fegyveresek két professzort – egy amerikai és egy ausztrál állampolgárságú tudóst – raboltak el a kabuli egyetemről. Az afgán fővárosban történt emberrablás indítékai és elkövetői sem ismertek egyelőre.

Ismeretlen fegyveresek elrabolták a kabuli amerikai egyetem két professzorát, egy amerikai és egy ausztrál állampolgárt vasárnap este az afgán főváros központjából. A hatóságok a nyomozás érdekeire hivatkozva további részleteket nem árultak el.

Időközben Washington és Canberra is értesült az állampolgáraikat érintő incidensről. Idén ez a második eset, hogy ausztrál állampolgárt rabolnak el Afganisztánban. Április végén egy humanitárius segélyszervezet alkalmazottját rabolták el Dzsalálábádban. Hollétéről semmit nem tudni.

Az utóbbi időben romlott a közbiztonság Kabulban, a fegyveres csoportok vagy bűnözők gyakrabban vesznek célba külföldieket, például politikusokat. 

Az emberrablások a leggyakrabban a humanitárius segélyezésben részt vevőket érintik, a diplomaták és a katonai tisztségviselők általában fokozottabb személyi védelemben részesülnek. Június elején egy alapítvány női munkatársát hurcolták el Kabulból, és csak hetek múlva engedték szabadon.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK