Amerikában, a világ legmagasabb vízi csúszdáján, a Missouri állambeli Kansas Cityben történt a baleset, a körülményei egyelőre tisztázatlanok.

Meghalt egy 10 éves fiú az egyesült államokbeli Kansasban, a világ legmagasabb vízi csúszdáján. Az eset a Schlitterbahn Waterpark elnevezésű helyen történt, a Verrückt (Őrült) nevű csúszdán, ami a létesítmény egyik fő attrakciójának számít.

Vasárnap a választott tisztségviselők napját tartották a parkban, vagyis tele voltak kansasi politikusokkal, hivatalnokokkal és azok családtagjaival A balesetet szenvedett gyerek az egyik republikánus képviselő, Scott Schwab fia volt.

Winter Prosapio, a vízi park szóvivője elmondta, hogy a csúszda több mint 51 méter magas, 264 lépcsőfokot kell megmászni ahhoz, hogy valaki lecsúszhasson rajta. A Verrückt a Guinness-rekordok közé is bekerült a világ legmagasabb csúszdájaként.

A hullámvasúthoz hasonló csúszdán többszemélyes csónakokkal lehet lecsúszni. A rendőrség azt közölte, hogy a gyermek halálának körülményei egyelőre tisztázatlanok. A csúszdaparkot 2014-ben az eredetileg tervezetthez képest később nyitották meg, de az üzemeltető nem indokolta a késést.