Hillary Clinton demokrata elnökjelölt kampánycsapata Együtt Amerikáért néven új kezdeményezést jelentett be, amellyel az elégedetlen republikánusok és a függetlenek megnyerése a céljuk.

Új kezdeményezést indított Együtt Amerikáért néven a demokrata párti elnökjelölt, Hillary Clinton az elégedetlen republikánusok és a függetlenek megnyerésére. Kampánycsapata a kezdeményezést azután jelentette be, hogy több republikánus politikus és személyiség is jelezte: Clintont támogatja a republikánus jelölt, Donald Trump helyett.

"A szavazók egyre jobban látják, hogy Hillary Clinton érti annak a világnak az összetettségét és változékonyságát, amelyben élünk, és megvan a tapasztalata és a vérmérséklete is ahhoz, hogy elnök legyen és katonai főparancsnokként is vezesse a nemzetet, és látják azt is, hogy mindez Donald Trumpban nincs meg" - tudatta Clinton kampánycsapata.

Hillary Clinton megnyerné magának a függetlenek mellett az elégedetlen republikánusokat isForrás: AFP/Robyn Beck

Közölték azt is: a republikánusok eddigi támogatása "erős jelzés" a republikánus és a független szavazóknak arra, hogy "tiszteletre méltó vezető személyiségek ezen a választáson előbbre helyezik az ország érdekeit a pártérdekeknél". 

A republikánus elnökjelölt Donald Trump személyisége még saját pártját is megosztjaForrás: MTI/EPA/Larry W. Smith

John Podesta, Clinton kampánycsapatának vezetője úgy fogalmazott: Clinton kétpárti támogatása jelképezi a demokrata elnökjelölt ügyességét, azt, hogy "a parlamenti patkó mindkét oldalával együtt tud dolgozni az ország érdekében".

Podesta hangsúlyozta, hogy Donald Trump alkalmatlan és túl veszélyes lenne a Fehér Házban. Pártoktól függetlenül egyre jobban aggódnak a választók, hogy Trump hajlama a megfélemlítő viselkedésre, modora és mások lekezelése rossz üzenetet küld a gyermekeinknek" - mondta.