Trump: Obama és Clinton alapította az Iszlám Államot

2016.08.11. 16:18

Donald Trump szerint Barack Obama alapította az Iszlám Állam terrorszervezetet. A republikánus elnökjelölt aegy kampánygyűlésen azt is állította, hogy ezért tartják a dzsihádisták "nagy becsben" a jelenlegi amerikai elnököt.

Donald Trump republikánus elnökjelölt az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet megalapításával vádolta meg a floridai Fort Lauderdale-ben tartott kampánygyűlésen Barack Obama amerikai elnököt, akit szerinte a dzsihadisták nagy becsben tartanak - írta a The New York Times.

Donald Trump Barack Obama elnököt és a vetélytársát, Hillary Clintont is támadtaForrás: AFP/Timothy A. Clary

"Több okból is, tudjátok, nagy becsben tartják Obama elnököt" - mondta Trump a szerdai választási gyűlésen. "Ő az IÁ alapítója. (...) Ő alapította az IÁ-t" - hangoztatta többször is. Azt mondanám, hogy a társalapító pedig a csalárd Hillary Clinton" - állította a demokrata elnökjelöltről.

Trump a CNBC televízióban csütörtökön védelmébe vettekijelentéseit Obamáról. "Ő volt az IÁ alapítója, minden bizonnyal" - ismételte meg.

Trump a kampányában többször azzal vádolta a korábban külügyminiszter Hillary Clintont, hogy

külpolitikája hozzájárult a terrorszervezet megalakulásához. Eközben a felmérések szerint Clinton vezet Trump előtt, mivel előbbit a választók 46 százaléka támogatja, míg Trumpot 39 százalékuk.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK