Lelőttek egy 14 éves fiút a Los Angeles-i rendőrök

Vágólapra másolva!
Agyonlőtt egy 14 éves, latin-amerikai származású fiút a kaliforniai Los Angeles rendőrsége, miután a fiú rálőtt a biztonsági erők tagjaira.
Vágólapra másolva!

Robert Arcos, a Los Angeles-i helyettes rendőrfőnök helyi idő szerint szerdán azt mondta, kollégái a város Boyle Heights negyedében voltak szolgálatban, a kerületből garázdaságról kaptak bejelentést. Munkatársai két gyanúsítottnak akadtak a nyomára, az egyikük elmenekült.

Egy szemtanú arról számolt be, hogy a tinédzser menekülés közben pisztollyal lőtt az őt üldöző rendőrökre. Az illetőnek arról azonban nem volt tudomása, hogy a 14 éves fiúra halálos lövést leadó rendőr megsebesült-e. A helyszínen lévő rendőrök testkameráinak felvételeit még vizsgálják a hatóságok.

Kedves fiú vagy bandatag?

A KPCC helyi rádióadó megszólaltatta a fiú anyját, aki szerint a gyerek "kedves fiú" volt, aki "semmi erőszakosat" nem tett. Egy másik nő, aki állítása szerint ismerte az áldozatot, azt mondta, a tinédzser egy bűnszervezet tagja volt. A helyettes rendőrfőnök nem tudta megerősíteni, hogy valamelyik bűnbanda tagja volt a fiú.