Kettős robbantás Thaiföldön - több turista megsérült

Vágólapra másolva!
Külföldi turisták is megsérültek Thaiföldön, amikor két pokolgép robbant Huahin tengerparti üdülőhelyen. Magyar sérültről nem tudni. 
Vágólapra másolva!

A két robbanószerkezetet virágcserépbe rejtették, és telefonos távirányítással robbantották föl.

Az első detonáció még nem tett kárt emberéletben, de húsz perccel később, az első helyszínétől alig ötven méterre bekövetkezett második robbanás következtében egy thaiföldi nő életét vesztette. Az első hírek még 22 sebesültről szóltak, a legfrissebb információk szerint 21-en sebesültek meg.

A merényletet Sirikit királyné pénteki születésnapjának előestéjére időzítették az ismeretlen tettesek. Egyelőre senki nem jelentkezett a robbantás elkövetőjeként, de hírügynökségek felhívják a figyelmet, hogy az ország déli részén fegyveres szeparatista mozgalom tevékenykedik.

Huahin a Thai-öböl északnyugati partján, Bangkoktól közúton mintegy 200 km-re délnyugatra fekszik. Elsősorban tengerparti üdülőhelyként ismert, gazdasága a turizmusra épül.

KKM: az eddigi információk szerint nincs magyar sérült

Az eddigi információk szerint nincs magyar sérültje a délutáni thaiföldi robbantásnak - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) az MTI-vel csütörtök este.

Hozzátették, hogy a sérültek állampolgárságáról eddig nem érkezett hivatalos tájékoztatás, de magyar érintettről egyelőre nem tudnak. A helyi rendőrkapitányság első telefonos információi szerint nincs magyar a sérültek között. A két település nem tartozik a magyarok által sűrűn látogatott turistacélpontok közé.