Több mint háromszáz migránst mentett ki a Földközi-tengerből

2016.08.11. 00:56

Több mint háromszáz migránst mentett ki a Földközi-tengerből a vöröskereszt és a vörös félhold segélyszervezet mentőhajója.

Elhadj As Sy, a Vöröskereszt és Vörösfélhold Társaságok Nemzetközi Szövetségének (IFRC) főtitkára a szervezet genfi központjában szerdán beszámolt arról, hogy aznap kezdte meg mentőmisszióját a Földközi-tengeren a szövetség The Responder nevű hajója, és már az első napon 327 migránst mentett ki a tengerből.

A Máltáról induló hajó a Földközi-tenger középső részén vette őket a fedélzetére. A migránsok négy hevenyészett csónakkal próbáltak átjutni Európába. Volt köztük több tucat asszony és gyerek, 11 olyan gyerek is, aki felnőtt kísérete nélkül indult az útra.

A Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) összesítése szerint az év eleje óta több mint 100 ezer migráns kelt át a Földközi-tengeren Észak-Afrikából Olaszországba. Összességében Európába több mint 263 ezer migráns érkezett, 3176 ember pedig meghalt vagy eltűnt. A halálesetek zöme a Földközi-tenger középső részén történt.